tiistai 23. elokuuta 2016

Helppo omenapiirakka

Kauppoihin on tullut suomalaisia omenia! Tätä ollaan jo jokunen viikko odoteltu joten heti ostimme maistiaisia.. ja pikkaisen harmitti kun omenat olivat vielä turhan kirpeitä lajikkeita omaan makuun. Tytär kyllä on riemuissaan omenia syönyt, mutta omaan suuhun tosiaan ovat turhan karvaita. Siksi päätinkin leipoa yhtä äitini bravuuria eli yksinkertaista omenapiirakkaa.

Helppo omenapiirakka


OMENAPIIRAKKA

Pohja:
3 kananmunaa
1-2dl sokeria (oman makeanhimon mukaan)
3dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
loraus maitoa

Päälle:
lohkottuja omenia
kanelisokeri sekoitusta

Yksinkertaisesti vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Notkista taikina lorauksella maitoa. Kaada voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paksumman piirakan saat kun pistät taikinan vuokaan. Levitä lohkotut omenat kauniisti taikinan päälle ja lisää kanelisokeria päälle.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti