torstai 20. huhtikuuta 2017

Uudistettu nojatuoli Annalan avulla

Yhteistyössä Annala ja Mammalandia

Isosisko sai yksivuotiina nojatuolin, johon hän ihastui heti. Nojatuoli on mukavan pehmeä ja kiikkuva, eli juuri täydellinen pienelle lapselle. Tuoli on noin 13-14 vuotta vanha joten sen kangas oli noh..aika kammottava. Kovasti mietin sen päällystämistä, mutta se jäi. Sitten sain Mammalandian kautta mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kotimaisen Annalan kanssa. Mahtavaa!

Annalan tarina alkaa vuodelta 1917 kun Juho Annala aloitti Huopatehtaan ja päätuotteinaan yritys myi aluksi huopatossuja. Siitä kuitenkin yritys kehittyi ja nykyään Annalassa valmistetaan laadukkaita sisustuskankaita. Valikoima on laaja joten sieltä löytyy jokaiseen makuun sopivia kankaita. Ja parastahan on kun voi suosia suomalaista :)

"Annala on ainoa jäljellä oleva suomalainen huonekalukankaita valmistava yritys ja haluamme palvella kotimaisuutta arvostavia asiakkaitamme seuraavatkin 60 vuotta valmistamalla laadukkaita kankaita suomalaisiin koteihin. Annala kutoo ainoastaan Suomessa ja tekee kokonaisvaltaista työtä kotimaisen tuotannon eteen."
Ote Annalan kotisivuilta
***

Tälläinen rumilus se nojatuoli aluksi oli. Sen kangas ei ollut mennyt miksikään, paitsi revennyt hiukan tuosta istuinosasta. Jalakset olivat kuluneet ja vähän rikki. Jostain "kumman syystä" tästä tuolista ei ole kunnon kuvia.. Olin sen verran hätäinen päällystämisen kanssa etten muistanut ottaa ennen -kuvaa.


Äitini ja isäni avulla nojatuoli sai uuden ihanan ulkoasun. Isäni teki siihen jopa uudet jalakset. Kankaaksi valikoitui Lace 100 -kangas koska se on hankauksen kestoltaan hyvä. Kodin kankaitten hankauskeston minimiarvo pitäisi olla 12000-15000 ja tämän kankaan arvo on 25000.  Luulisi sen siis kestävän taaperon pyörimiset ja mahdolliset puhdistusoperaatiot. 


tuolin päällystäminen

Väri sointuu mahtavasti meidän sohvaan ja nojatuoliin. On todella suloisen näköistä pitää tuota pientä nojatuolia tuon isomman vieressä. Ihan kuin tässä olisi isätuoli ja vauvatuoli. Meillä eletään tätä vaihetta, että isommat asiat ovat isiä/äitejä ja pienemmät on lapsia/vauvoja Isosiskon mielestä. Tämä on näköjään jäänyt äidillekin päälle...

itse päällystetty tuoli

Pieniä vinkkejä sille, joka aikoo päällystää kangastuolia.

- Ota kuvia jokaisesta irroittamastasi osasta, jotta osaat koota tuolin uudestaan
- Irroita jalat varoen
- Pyri purkamaan aiemman kankaan saumat varovasti, jos tämä ei onnistu niin leikkaa saumat auki mahdollisimman läheltä saumaa.
- Vanhoista tuolin kankaista saat kaavat uudelle päälliselle. Muista reilut saumanvarat.
- Varaudu ompelemaan saumoja nätimmäksi kun uudet kankaat ovat tuolin päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti